Wie zijn wij?

Mijn verhaal

Mijn naam is René Wantzing en ik ben de oprichter en eigenaar van het Mindset Business Coaching Center, wat een activiteit is van Mindset Bedrijfsontwikkeling. Vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond en mijn uitgebreide ervaring als manager en ondernemer help ik ondernemers en zzp’ers het optimale uit hun onderneming te halen. In het Ebook over het werken AAN je bedrijf dat je gratis kunt downloaden beschrijf ik mijn achtergrond en het ontstaan van het Business Coaching Center als volgt:

“Oorspronkelijk kom ik uit de grafische sector, waarin ik werkzaam was als operationeel verantwoordelijke bij grote drukkerijen. Een echte procesindustrie, waar de focus elke dag weer lag op het halen van een zo hoog mogelijke efficiëncy. Na 17 jaar heb ik de overstap gemaakt  naar de fitnessbranche, waarbij ik in de economische crisis van 2009 mijn eigen bedrijf ‘verloor’. Ik ging door een hard, maar achteraf ook heel waardevol leerproces.

De fitnessbranche op zich beviel me wel en ik zag de kans om met mijn eigen leerproces en mijn studie Bedrijfskunde als ondergrond, ondernemers in de branche te helpen in de rol van Business Coach. En met succes, mag ik zeggen. In de jaren volgend heb ik met mijn bedrijf Mindset Bedrijfsontwikkeling veel ondernemers mogen behoeden voor de fouten die ik wel gemaakt had. Eenmaal uit de crisis heb ik veel zelfstandig ondernemers mogen helpen om vanuit creativiteit, ratio én gevoel, hun onderneming naar een hoger niveau te brengen. Zeker niet alleen fitnessondernemers, maar ook ondernemers die in allerlei andere branches actief zijn. Van een muziekschool tot een restaurateur van vintage koffiemachines. Hoe diverser de materie, hoe leuker ik het vind.

En toen kwam Corona…

Wat een drama! Niet alleen vanuit gezondheidsoogpunt, maar de impact op de economie is enorm. Waar ik voorheen dagelijks onderweg was om met mijn klanten te sparren, zat ik nu de hele dag met ondernemers aan de telefoon of online. De emoties liepen vaak hoog op. De ene ondernemer ging in de actie,  de andere wilde het liefst vluchten en weer een ander bevroor. Allemaal menselijke reacties, met allemaal hun eigen gevolgen. Een periode waarin ikzelf alleen maar in de actie stond. Maar, na zo’n 6 maanden, toen alles een beetje rustig werd en we de eerste golf achter de rug hadden, kreeg ik zelf de klap. Ik was gefrustreerd, boos op de situatie, zag ook mijn eigen omzet onder druk staan en kreeg stress. Stress die verlammend werkt. Mijn zakelijke creativiteit droogde op. En toen gebeurde wat ik elke ondernemer gun; mijn vrouw (zelf ook onderneemster) wist de juiste snaar bij me te raken en zij wees me erop dat ik al maanden niet meer AAN mijn eigen bedrijf had gewerkt. Waar ik er altijd bij mijn klanten op hamer structureel te werken AAN je bedrijf, had ik dit nu zelf verzaakt. Ik was volledig opgegaan in mijn dagelijkse rompslomp en liet me daardoor ook leiden. Menselijk misschien, maar zeker niet handig. Het lukte me mijn mindset weer te brengen op kansen en mogelijkheden.

Ik zal jullie het precieze denkproces besparen, maar nog geen 3 dagen later had ik het gevonden. Business coaching is waar ik goed in ben en wat ik waanzinnig leuk vind om te doen. Zelfstandig ondernemers en startende ondernemers helpen door met ze te sparren. Problemen helpen oplossen, mogelijkheden vinden, strategieën ontwikkelen en verbeteren. Helpen bouwen! Tot Corona was ik actief voor een relatief klein aantal bedrijven. Veel tijd ging verloren aan reizen om bij mijn klant te komen. Dat moest anders kunnen.

Veel zelfstandig ondernemers werken niet structureel áán hun bedrijf en blijven hangen in de waan van de dag. Ik ga ze daaruit trekken. En liefst zoveel mogelijk ondernemers. Hoe? Door een plek te creëren waar ze met gepaste regelmaat een dagdeel verblijven. Rustig kunnen werken áán hun bedrijf. Aan nieuwe ideeën. Aan het verbeteren van hun strategie, hun diensten, producten of organisatie. Daarbij direct ondersteund door een ervaren Business Coach. Op een manier die elke ondernemer en ZZP’er zich kan veroorloven.

“Een betaalbare Businesscoach voor iedere ondernemer!”

Mijn bloed begon weer te stromen.

De nodige begrotingen die ik gemaakt heb, lieten zien dat dit idee levensvatbaar is. Een geschikt pand in een inspirerende omgeving als vliegveld Lelystad bleek beschikbaar. Binnen 2 weken na mijn ‘Eureka moment’ was het Mindset Business Coaching Center een feit! 

Dát is wat werken AAN je bedrijf teweeg kan brengen en dát is wat ik elke ondernemer gun!“

 
What do you want to do ?
New mail